Український активіст Шабунін заявив про підпал його будинку - подробиці та фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Український активіст Шабунін заявив про підпал його будинку - подробиці та фото

Український активіст Шабунін заявив про підпал його будинку - подробиці та фото
Джерело:  online.ua

Вранці 23 липня очільник правління та співзасновник Центру протидії корупції Віталій Шабунін офіційно повідомив про те, що його будинок підпалили - жертв немає. Український активіст розповів, що його сусідка почула вибух та побачила, як спалахнув дім. Антикорупціонер переконаний, що його будинок підпалили, оскільки два тижні тому газова служба перевірила лічильник і всі з'єднання. Окрім того, Віталій Шабунін також запросив журналістів побачити наслідки підпалу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на повідомлення глави ЦПК в Facebook.

"На фото мій підпалений сьогодні вночі дім. Ніхто не постраждав: нас з дітьми не було, а батьки встигли вибігти. Дякувати Богу сусідка почула вибух і побачила, як спалахнув вхід. Спеціально для Аваківських експертів: рівно два тижні тому газова служба перевірила лічильник і всі з'єднання. Запрошую журналістів побачити все на власні очі сьогодні о 13:00. Хочемо вкотре нагадати про неспроможність влади захистити громадських діячів. Адреса: 16-а Ентузіастів, буд 4. Це 15 хв від метро Славутич (НЕ Русанівські Сади). Як християнин благословляю виконавців і замовників. Останнім дякую за мотивацію працювати ще більше", - відреагував на ситуацію сам Віталій Шабунін.

Варто нагадати про те, що Центр протидії корупції – громадська організація, заснована Віталієм Шабуніним та Дарією Каленюк. ЦПК відомі своїми заявами про злочин за фактами топ-корупції, громадськими акціями, адвокацією законопроєктів, боротьбою за поверення корупційних активів.

Що також важливо знати, нещодавно Центр протидії корупції звернувся до усіх українців та озвучив важливе попередження — антикорупціонери наголосили, що глава держави Володимир Зеленський вже підтримав голосування депутатів за законопроєкт, який підриває незалежність Національного антикорупційного бюро. В ЦПК наголошують, що цим проєктом фактично можна буде звільнити директора НАБУ Артема Ситника.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 14 липня український парламент повинен був розглядати у першому читанні законопроєкт про додаткові підстави для звільнення голови НАБУ, однак законопроєкт відправили на повторний розгляд в комітет. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?