Український фільм "Мати Апостолів" став лауреатом іспанського Calella Film Festival
Категорія
Культура
Дата публікації

Український фільм "Мати Апостолів" став лауреатом іспанського Calella Film Festival

Український фільм "Мати Апостолів" став лауреатом іспанського Calella Film Festival
Джерело:  online.ua

На церемонії нагородження Calella Film Festival, що відбувся в місті Калелья, український фільм "Мати Апостолів" отримав дві ключові нагороди. Стрічку визнано найкращим фільмом (Best Film), а Заза Буадзе став найкращим режисером (Best Director) фестивалю.

Джерело: Держкіно

Загальна кількість фільмів, що брали участь у відборі – 380, з них 20 пройшли перший етап відбору, а в шорт-лист потрапили картини з Японії, Чехії, Фінляндії, Іспанії, Великої Британії та України.

“Військова драма "Мати Апостолів" розповідає про безмірну материнську любов. Коли сину загрожує небезпека, мати чимшвидше кидається на допомогу. Заради порятунку дитини вона здатна на усе, навіть пройти крізь пекло війни...» - йдеться в синопсисі картини.

Під час фестивалю, який проходив в іспанських містах Калелья (Calella) та Аре́ньш-да-Мар (Arenys de Mar), фільм від України презентували режисер Заза Буадзе та продюсер Дмитро Овечкін. Прем’єрний показ в місті Аре́ньш-да-Мар відвідала делегація з Генерального консульства України в Барселоні на чолі з Олександром Дзьомою.

Перед тим пройшла зустріч з Генеральним консулом України в Барселоні Артемом Воробйовим. Творці фільму наголосили на важливості організації показів українських фільмів для місцевої діаспори.

Фільм "Мати Апостолів" зняли за реальними подіями, що відбулися на Донбасі у 2014 році. Війна триває досі і режисер спробував занурити глядача у внутрішні переживання та емоційні метання жінки, яка дізнається, що літак, в якому перебував її син, збитий ворожою стороною. Софія приймає рішення податися на схід і її сміливість та сліпа віра в життя близької людини “здатна рятувати навіть й пропащі душі ворогів”.

Режисер Заза Буадзе; продюсер Дмитро Овечкін; сценаристи Ратха Макеєнкова, Заза Буадзе; оператор Олександр Земляний; композитори Роман Григорів, Ілля Разумейко. Головні ролі виконали Наталія Половинка, Богдан Бенюк, Олександр Пожарський, Станіслав Щокін, Сергій Дерев'янко, Сергій Медін, Світлана Осипенко, Юрій Кулініч, Ірина Тамім.

Кінострічку створено компанією "Студія "Золоте Руно". У фільмі немає політики, тільки пронизуючий біль війни.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?