В Україні вирішили, який фільм номінувати на "Оскар"
Категорія
Культура
Дата публікації

В Україні вирішили, який фільм номінувати на "Оскар"

В Україні вирішили, який фільм номінувати на "Оскар"
Джерело:  online.ua

24 вересня офіційно стало відомо, що Оскарівський комітет України висунув фільм Наталки Ворожбит "Погані дороги" як кандидата на здобуття на премію "Оскар".

Джерело: Facebook-сторінка  Оскарівського комітету України

В Україні вирішили, який фільм номінувати на "Оскара"

Варто звернути увагу на те, що картина буде змагатися в категорії "Міжнародний повнометражний фільм" на 94-й премії Американської академії кінематографічних мистецтв і наук. Режисеркою та сценаристкою фільму стала Наталка Ворожбит, відома також як сценаристка популярного телесеріалу "Спіймати Кайдаша".

Що важливо розуміти, "Погані дороги "складається з 5 окремих новел про стосунки людей, понівечених російсько-українською війною на Донбасі.

Цьогоріч головного претиндента від України обирали 11 членів комітету. Фільм-переможець здобув 5 голосів від журі та додаткові 3 бали, згідно з правилами Українського Оскарівського комітету (за світову прем'єру на фестивалі класу А, нагороду на фестивалі класу А та рецензії у міжнародних профільних виданнях).

Серед конкурсантів були:

  • фільм "Відблиск" Валентина Васяновича – отримав 2 голоси та 2 додаткових бали;

  • фільм "Носоріг" Олега Сенцова – 1 голос та 2 додаткових бали;

  • фільм "Стоп-Земля" Катерини Горностай – 3 голоси та 3 додаткових бали;

  • фільм "Чому я живий" Віллена Новака – 0 голосів та 0 додаткових балів.

"Цьогоріч відбір був по-справжньому конкурентним і драматичним: змагалися фільми, в кожного з яких є беззаперечні чесноти, необхідні для перспективної участі в оскарівських перегонах. В результаті Український оскарівський комітет певним чином підтвердив рішення кінокритиків і членів Української кіноакадемії, які вже віддавали "Поганим дорогам" свої призи", – заявив Алік Шпилюк, очільник Українського Оскарівського комітету.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?