Український фільм про Донбас завоював приз на Венеціанському кінофестивалі
Категорія
Культура
Дата публікації

Український фільм про Донбас завоював приз на Венеціанському кінофестивалі

Український фільм про Донбас завоював приз на Венеціанському кінофестивалі

Вчора ввечері на острові Лідо були оголошені переможці 76-го Венеціанського кінофестивалю. Гран-прі на «Золотого лева» отримав фільм «Джокер» американського режисера Тодда Філліпса.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Hollywood Reporter, український кінофільм «Анлантида» режисера Валентина Васяновича завоював головний приз у конкурсній програмі «Горизонти».

У сюжет «Атлантиди» розповідається про Донбас у 2025 році – через рік після завершення російсько-української війни. Ця територія вже визнана непридатною для проживання, а навколишнє середовище настільки спустошене, що зміни стали незворотними.

Гран-прі журі та «Срібного лева» отримав легендарний польсько-французький режисер Роман Поланскі за картину «Справа Дрейфуса» (Офіцер і шпигун).

Приз за кращу режисеру, за рішенням журі, відійшов Рою Андерссону, який показав на фестивалі свій останній фільм «Про нескінченність».

Кращим актором став Лука Марінеллі за роль у фільмі «Мартін Іден» режисера П’єтро Марчелло. Приз за найкращу жіночу роль отримала Аріана Аскарида яка зіграла головну роль у фільмі «Глорія Мунді».

Хоча міжнародна преса ставила під сумнів необхідність включення в основний конкурс фільму Романа Поланскі «Справа Дрейфуса» на фоні #MeeToo та минулого цієї людини, фільм був прийнятий глядачами досить тепло.

Нагадаємо, що компанія Disney знайшла новий спосіб заробітку на ностальгії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?