Український фільм пройшов у лонглист номінантів на Оскар
Категорія
Культура
Дата публікації

Український фільм пройшов у лонглист номінантів на Оскар

Український фільм пройшов у лонглист номінантів на Оскар
Джерело:  online.ua

Стрічки з 93 країн потрапили у лонглист Американської Кіноакадемії щодо 92-ї премії Оскар. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на український оскарівський комітет.

За інформацією відомства, у список пройшов фільм "Додому", який зняв Наріман Алієв. Загалом у перелік потрапили стрічки з 93 країн.

Наразі відомо, що "Додому" перекваліфікували у номінацію Міжнародний повнометражний фільм.

Оскарівський комітет пояснив, публікація шортлисту з 10 фільмів відбудеться 16 грудня 2019 року. Номінації оголосять вже 13 січня наступного року.

Цікаво, що Гана, Нігерія, Узбекистан стануть країнами, які вперше представлятимуть власні стрічки на церемонії Оскар.

Церемонію нагородження запланували на 9 лютого 2020 року. Вона традиційно відбудеться у Лос-Анджелесі, у театрі Dolby.

Як повідомляв ONLINE.UA, у понеділок, 7 жовтня, Стокгольм став місцем проведення Нобелівського тижня. Відповідну премію під час відкривального дня присудили вченим із галузей медицини та фізіології.

Високу наукову нагороду отримали Вільям Келін, Пітер Реткліф, Грегг Семенца. Вони дослідили адаптацію клітин до нестачі кисню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?