Український глава МЗС вперше з 2017 року візьме участь у засіданні комісії Україна-НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Український глава МЗС вперше з 2017 року візьме участь у засіданні комісії Україна-НАТО

Український глава МЗС вперше з 2017 року візьме участь у засіданні комісії Україна-НАТО
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь у засіданні комісії Україна-НАТО, яка відбудеться 3-4 квітня у Брюсселі.

Джерело: Міністерство закордонних справ України

Що обговорюватимуть на засіданні комісії Україна-НАТО

Дмитро Кулеба поїде до Брюсселя та візьме участь в офіційному засіданні комісії Україна-НАТО. Це буде перше засідання Комісії Україна - НАТО на рівні міністрів закордонних справ за участі України з 2017 року.

Глава української дипломатії проведе важливі переговори в контексті підготовки до Вільнюського саміту НАТО в липні, - йдеться у повідомленні МЗС.

У Брюсселі Кулеба обговорить постачання зброї, виробництво боєприпасів, санкції проти Росії, створення спецтрибуналу та гуманітарну допомогу Україні.

Також у рамках візиту Кулеба проведе двосторонні перемовини з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, високим представником ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Жозефом Боррелем, комісаркою ЄС з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді Марією Габріель, а також міністрами закордонних справ країн-партнерів.

Словенія підписала декларацію про підтримку вступу України в НАТО

31 березня під час візиту прем’єр-міністра Словенії Роберта Голоба до України він спільно з президентом Зеленським підписав Декларацію.

У ній зазначено, що Республіка Словенія підтримує набуття Україною членства в НАТО, “щойно це дозволять умови”.

Також зазначається, що Україна та Словенія готові провести двосторонні консультації з проблематики безпеки України до набуття членства в НАТО.

У Декларації містяться зобов’язання з боку України щодо реформування правосуддя, боротьби з корупцією та підтримки громадянського суспільства.

Також у документі висловлюється підтримка Україною зусиль ЄС щодо боротьби зі зміною клімату та сталих економічних рішень.

Зеленський закликає до зміцнення співпраці між Україною та ЄС, а також до підтримки України на шляху до європейської інтеграції та реформ. Він також підкреслює важливість збереження миру та стабільності в регіоні.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?