Український катер Бердянськ обстріляли з вертольота РФ - як це сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Український катер Бердянськ обстріляли з вертольота РФ - як це сталося

Український катер Бердянськ обстріляли з вертольота РФ - як це сталося
Джерело:  Укрінформ

Захоплений росіянами разом з іншими суднами та моряками катер "Бердянськ" був пробитий бронебійним снарядом, випущеним з російського вертольота Ка-52 - це підтверджує балістична експертиза. Такими шокуючими даними поділився заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський під час засідання форуму ОБСЄ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Ми хотіли б звернути увагу делегацій на результати балістичної експертизи пошкоджень, завданих під час атаки на три українських кораблі та їхні екіпажі з боку Російської Федерації 25 листопада 2018 року. Пробоїна у бронетанковому катері "Бердянськ" виникла в результаті прямого попадання бронебійним снарядом, випущеним з ударного вертольота Ка-52 ВМФ Росії". Ці докази чітко підтверджують агресивний та незаконний характер дій, які Росія здійснила в Чорному морі в листопаді 2018 року", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що інші два кораблі, "Яни Капу" та "Нікополь", були відправлені на завод для ремонту. Українська делегація раніше вже надавала Форуму ОБСЄ з безпекового співробітництва нові дані про серйозні пошкодження та факти мародерства, здійснені російською стороною на захоплених катерах.

Як відомо, 18 листопада РФ повернула на буксирі кораблі затримані в Керченській протоці в листопаді 2018 року. Очільник Генштабу, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак тоді розповів, що українські кораблі в РФ розграбували мародери.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МЗС України не виключають, що  Росія може продовжити акти агресії проти України, як на морі, так і на суші. Не виключено, що агресор буде діяти за схожим на грузинський сценарієм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?