За грузинським сценарієм: в Україні зробили тривожну заяву про подальшу агресію Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

За грузинським сценарієм: в Україні зробили тривожну заяву про подальшу агресію Росії

За грузинським сценарієм: в Україні зробили тривожну заяву про подальшу агресію Росії
Джерело:  online.ua

Росія може продовжити акти агресії проти України, як на морі, так і на суші. Не виключено, що агресор буде діяти за схожим на грузинський сценарієм.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін на брифінгу для іноземних послів, повідомляє ONLINE.UА.

"Ми не виключаємо, що Росія хотіла діяти за схожим на грузинський сценарій. Ми не виключаємо подальших актів агресії, як на морі, так і на суші. І це дуже важливо. Ми повинні знайти нові рішення в контексті співпраці щодо чорноморської безпеки. Це може бути і спільна присутність, ми говоримо про таку присутність, це можуть бути і інші заходи", - заявив Клімкін.

Глава українського МЗС підкреслив, що відповіддю на агресію Росії будуть не тільки заяви, а й дії. Зокрема, санкції проти РФ з боку Євросоюзу і України.

Клімкін в черговий раз підкреслив, що захоплення Росією українських кораблів - це акт агресії згідно з Резолюцією ГА ООН та Конвенції ООН щодо морського права, норми якого однакові для всіх.

"Нехтувати міжнародними правами можуть тільки у викривленій російській паралельній реальності", - підкреслив Клімкін.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що П орошенко підписав указ про воєнний стан в Україні, рішення про введення якого прийме Верховна Рада 26 листопада на екстреном засіданні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?