Український літак тріумфально прибув до Австралії: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Український літак тріумфально прибув до Австралії: опубліковано відео

Український літак тріумфально прибув до Австралії: опубліковано відео
Джерело:  Herald Sun

Найбільший в світі лайнер українського виробництва Ан-225 "Мрія" здійснив успішну посадку в аеропорту міста Перт в Австралії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Herald Sun.


Ан-225 привіз до Австралії електрогенератор вагою в 130 т (технічні можливості дозволяють перевозити до 200 т), після чого планується ще три посадки: в Туркменістані, Індії та Малайзії. Подивитися на посадку першого комерційного рейсу українського літака прийшли тисячі австралійців.


"Мрія" створений в кінці 1980-х років Конструкторським бюро імені Антонова і є найбільшим і найпотужнішим в світі транспортним літаком, внесеним до Книги рекордів Гіннесса за 240 рекордів.


Український борт увійшов в історію як літак, що перевіз найважчий в історії авіації моновантаж - генератор вагою 174 т. Таким чином, "Мрія" стала абсолютним світовим рекордсменом - на її рахунку рекорд з перевезення максимального комерційного вантажу 247 т, максимального комерційного моновантажу 187,6 т і абсолютний рекорд вантажопідйомності - 253,8 т.



Як повідомляв ONLINE.UA,  Австралія буде використовувати переобладнані бізнес-літаки в розвідувальних цілях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?