Український нардеп працює на спецслужби Путіна: з'явилися гучні подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Український нардеп працює на спецслужби Путіна: з'явилися гучні подробиці

Український нардеп працює на спецслужби Путіна: з'явилися гучні подробиці

Зниклий народний депутат від групи "Воля народу" Олександр Онищенко

підозрюється в отриманні російського паспорта і співпраці зі спецслужбами Росії для дестабілізації ситуації в Україні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Українську правду

.


Таку заяву зробив начальник головного слідчого управління Служби безпеки України Григорій Остафійчук. На брифінгу він сказав, що проти Онищенко розслідується справа за статтею 111 Кримінального кодексу - "Державна зрада".


"У рамках розслідування кримінальногої провадження з фінансування сепаратизму, це стаття 110 зі значком 2 нами було отримано фактичні дані, які свідчать про наявність в діях Олександра Онищенка ознак кримінального злочину, передбаченого статтею 111 КК - це державна зрада", - сказав він.


Остафійчук зазначив, що орган досудового слідства, усвідомлюючи необхідність збереження адвокатської таємниці СБУ, оприлюднить фрагменти листування адвоката Онищенка Андрія Циганкова з громадянином Д., що є фігурантом кримінального провадження, яке розслідує НАБУ.


"В обмін на натуралізацію Онищенко погодився на співпрацю з РФ для дестабілізації в Україні для ухилення від кримінальної відповідальності", - йдеться в заяві СБУ.


Нагадаємо, 5 липня

Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт депутата від "Волі народу" Онищенка

. Втім, на момент голосування нардеп вже переховувався за кордоном.


Онищенка звинувачують в організації схеми з перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами. Збитки оцінюються в суму понад 1,6 мільярда гривень.


Як повідомляв ONLINE.UA,

у Верховній Раді заявили, що в червні-серпні 2016 року Олександру Онищенку було нараховано та виплачено з бюджету 52 275 гривень на виконання депутатських повноважень

.













Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?