Український посол закликав Німеччину терміново надати зброю Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Український посол закликав Німеччину терміново надати зброю Україні

Український посол закликав Німеччину терміново надати зброю Україні
Джерело:  online.ua

Посол України в Німеччині закликав очільницю МЗС країни Анналену Бербок посприяти ухваленню рішення про надання військового озброєння Києву на тлі загрози російського вторгнення.

Джерело:  Frankfurter Allgemeine Zeitung

Україна вимагає військової допомоги від Німеччини 

Мельник підкреслив, що небажання уряду Німеччини надавати військову допомогу Україні дуже засмучує та вселяє занепокоєнність.

Люди в Україні вкрай розчаровані. Тепер настав момент істини щодо того, хто справжній товариш, - підкреслив український дипломат.

Мельник підкреслив, що в Україні знають про угоду між правлячими партіями СДПН, "зеленими" та СвДП щодо обмежень на експорт зброї до інших країн.

Але цей політичний документ не є Біблією. І зараз світ стоїть перед найбільшою небезпекою величезної війни посеред Європи, найгіршої з 1945 року. Державності України загрожує президент РФ Володимир Путін. Українці мають право на самооборону", - повідомив український посол.

Він нагадав, що у Німеччині передбачена кримінальна відповідальність за відмову від надання необхідної допомоги, та додав, що у міжнародних відносинах діє той самий принцип.

Анналена Бербок (фото - Flickr.com)

Тому я звертаюся до уряду Німеччини, і особисто до міністра закордонних справ Анналени Бербок з вимогою терміново надати допомогу Україні і поставити необхідне оборонне озброєння, - зазначив Мельник.

У Великій Британії заявляють про підготовку РФ нападу на Україну

Голова парламентського комітету Великої Британії з питань оборони Тобіас Еллвуд заявив, що Росія може вже найближчим часом розпочати військове вторгнення в Україну.

За словами Елвуда, вторгнення російських військ в Україну стає неминучим, оскільки очільника Кремля Володимира Путіна загнали у кут відмовою від вимог Кремля стосовно України та не розширення НАТО на схід.

Британський політик вважає, що у НАТО мали можливість розмістити в Україні достатньо військових та озброєння для уникнення загрози російського вторгнення. Однак тепер все буде залежати лише від дій Кремля.

У РФ проводять масштабні військові навчання та перекидають до кордонів з Україною важку техніку і військовий контингент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?