Український ринок авіаперевезень встановив рекорд у Європі – статистика
Категорія
Україна
Дата публікації

Український ринок авіаперевезень встановив рекорд у Європі – статистика

Український ринок авіаперевезень встановив рекорд у Європі – статистика
Джерело:  pasazer.com

Український ринок пасажирських авіаперевезень за перші 6 місяців 2019 року показав рекордне зростання – 20% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Це рекорд не тільки в Україні, але й у Центральній Європі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на польське профільне видання pasazer.com.

Експерти проаналізували роботу аеропортів Центральної Європи. Лідером за зростанням пасажиропотоку виявилась Україна. Наші аеропорти за півроку обслужили 10,7 млн пасажирів, що на 20% більше, ніж за аналогічний період минулого року. За кількістю перевезених пасажирів Україна посіла друге місце після Польщі – 22,3 млн осіб. Румунія – на третьому місці з 10,5 млн пасажирів.

У рейтингу найбільших аеропортів Центральної Європи київський «Бориспіль» зайняв 6 місце, поступившись Відню, Варшаві, Празі, Будапешту та Бухаресту.

За півроку «Бориспіль» пропустив 6,7 млн пасажирів. Це 20-відсоткове зростання в порівнянні з першим півріччям 2018 року. Лише в червні цього року столичний аеропорт обслужив майже на 28% більше пасажирів, ніж рік тому.

Спеціалісти галузі авіаперевезень пояснюють успіх аеропорту «Бориспіль» збільшенням рейсів ірландського лоукостера Ryanair, який відкрив в Києві свою базу і 11 нових маршрутів. Крім того, з «Борисполя» почали літати авіакомпанії Flydubai, SkyUp, Lauda і Brussels Airlines. Ще 7 перевізників значно розширили кількість рейсів: Windrose Aviation, Swiss, Qatar, airBaltic і Austrian.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому на борту літака Київ – Бангкок сталась надзвичайна подія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?