Український стартап з Харкова оцінили в 2,7 млрд доларів
Категорія
Технології
Дата публікації

Український стартап з Харкова оцінили в 2,7 млрд доларів

Український стартап з Харкова оцінили в 2,7 млрд доларів

Компанія GitLab, засновниками якої є українці Дмитро Запорожець та Валерій Сізов, кілька днів тому отримала чергові 268 млн доларів інвестицій. Загальна вартість стартапу з Харкова оцінена в 2,7 млрд доларів США, що робить його найдорожчою IT-компанією, яку коли-небудь засновували в Україні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Ліга.Tech ».

Враховуючи останній раунд залучення інвестицій, GitLab вже отримала для свого розвитку 426 млн доларів. Інвесторами компанії стали банк Goldman Sachs, Iconiq Capital, фонд Y Combinator та багато інших венчурних фінансистів, включно з Sound Ventures знаменитого кіноактора Ештона Кутчера.

Співзасновник стартапу – харків'янин Дмитро Запорожець почав працювати над GitLab в 2011 році у вільний від основної роботи час, не очікуючи швидкого успіху. Зараз GitLab має близько 100 тисяч корпоративних клієнтів, а штат компанії налічує понад 800 осіб з 55 країн світу. Майже всі вони працюють віддалено.

Нагадаємо, що в серпні стало відомо, що львівський стартап Newoldstamp, який спеціалізується на генерації професійних email-підписів, зміг залучити 150 тисяч доларів інвестицій. Крім того, це дозволить його засновникам взяти участь у чотиримісячному навчанні в Сан-Франциско вартістю 37 000 доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?