Український військовий розповів про полон у ПВК Вагнера — WP
Категорія
Україна
Дата публікації

Український військовий розповів про полон у ПВК Вагнера — WP

Український військовий розповів про полон у ПВК Вагнера — WP
Джерело:  online.ua

Український військовий розповів про полон у ПВК Вагнера. Бійцю ампутували обидві руки в темному підвалі й навіть не наклали на рани шви.

Джерело: Washington Post

Український військовий розповів про полон у ПВК Вагнера

Український солдат Ілля Михальчук розказав про російський полон під Бахмутом, ампутацію рук в темному підвалі без швів на рани, допити і знущання вагнерівців.

У лютому 2023 року найманці ПВК Вагнер розбили колону української військової бронетехніки. Тоді протитанкова ракета пробила машину Михальчука.

Бійцю самому довелося затягнути турнікет на понівечених кінцівках. Через кілька хвилин окупанти наблизилися та вистрелили йому в ноги.

Вагнерівці зняли з нього турнікети і замінили їх грубими гумовими трубками.

Пізніше Михальчука відвезли в темний підвал.

Українець впевнений, що його ліву руку ще можна було врятувати, але через гумові трубки вона почорніла від некрозу.

Вагнерівці пообіцяли надати медичну допомогу лише після допитів. Після їх закінчення Михальчуку вкололи наркоз. А коли він прийшов до тями, обидві його руки були ампутовані. При цьому полоненому не наклали шви на культі, а просто перев'язали їх джгутами.

Знущання вагнерівців над безпорадним військовополоненим продовжилися

Під час багатогодинних допитів Михальчук кілька разів втрачав свідомість і йому вводили невідому речовину, щоб привести до тями.

Він припускає, що його цінність для вагнерівців полягала в тому, щоб просто піддавали психологічним тортурам.

Після ампутації кати питали українця, чи любить він рибалку, казали, що він більше ніколи не зможе воювати.

Михальчуку допомогли інші полонені: вони купали і годували його, розмовляли з ним, коли біль був занадто сильним, щоб спати.

Українського героя обміняли 15 квітня. Наразі він лікується в США, де йому встановили біонічні протези рук вартістю 200 тисяч доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?