Українського олігарха запідозрили у фінансуванні Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Українського олігарха запідозрили у фінансуванні Трампа

Українського олігарха запідозрили у фінансуванні Трампа
Джерело:  online.ua

Демократи у Конгресі США вимагають перевірити причетність українського олігарха Дмитра Фірташа до фінансування партнерів особистого адвоката Трампа – Руді Джуліані, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

Варто зазначити, що зараз партнерів Джуліані – Лева Парнаса та Ігоря Фрумана – звинувачують у тому, що вони робили незаконні пожертви адресовані кампаніям Дональда Трампа й інших республіканців.

Що цікаво, Фірташ потрапив під ще більшу увагу перевірок через підозру, що саме він може бути джерелом сумнівного багатства американських бізнесменів Лева Парнаса й Ігоря Фрумана.

"Інтерес до Фірташа і його ролі зростає... Його зв'язки з Володимиром Путіним і Росією також потрібно дослідити. Багато конгресменів про це точно говорять", – сказав член комітету Палати представників Джемі Раскін.

Як відомо, обвинувачення проти двох бізнесменів українського походження Парнаса й Фрумана були висунуті на початку жовтня. В ході проведення слухань у суді вони заперечували свою вину, проте поки справжнє джерело їхніх фінансів так і не встановлено.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  американський глава Дональд Трамп заявив, що ні в якій формі і ні в якому вигляді не чинив тиску на президента України Володимира Зеленського. Це, на його думку, підтверджує і заява українського лідера. А скарга співробітника ЦРУ на телефонну розмову президента США із Зеленським, через яку Трампу загрожує імпічмент, "повністю відрізняється і суперечить його справжній розмові з новим президентом України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?