Українському політв'язню Артуру Панову стало зле під час засідання суду в Росії
Категорія
Події
Дата публікації

Українському політв'язню Артуру Панову стало зле під час засідання суду в Росії

Українському політв'язню Артуру Панову стало зле під час засідання суду в Росії

Українському політв'язню Артуру Панову, якого утримують у слідчому ізоляторі на території РФ за підозрою в організації нібито теракту, стало зле під час засідання суду у Ростові 10 травня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Кавказский узел".

Читайте також: Російський суд подовжив арешт українського журналіста Романа Сущенка

Під час чергового засідання Північно-Кавказького військового суду в російському Ростові-на-Дону надвечір середи, 10 травня, саме в момент, коли судді входили в зал, Панов знепритомнів і впав на підлогу. Йому викликати швидку допомогу.

"У ході засідання Панов був блідий, прикладав до чола пластикову пляшку з водою і обмахувався паперами", – йдеться у повідомленні видання.

Незважаючи на стан українця, засідання не стали переносити.

Нагадаємо, 3 травня Панов оголосив про початок сухого голодування, вимагаючи у слідства доставити його в Україну протягом двох тижнів. На наступний день на засіданні Панов попросив, щоб суд обмежився допитом одного свідка, позаяк він почувається зле.

При цьому адвокат Артура Панова Сергій Московкін розповів кореспонденту "Кавказького вузла", що у святкові дні адвокатів в СІЗО "не пускали, тому він зі своїм підзахисним не зустрічався". Московкін також розповів, що "перед початком засідання Панов повідомив йому, що продовжує голодування".

Проте, за словами представника Громадської спостережної комісії Ростовської області, у СІЗО стверджують, що "заяв про голодування Панов не робив". "За твердженням управління ФСВП, ніяких проблем зі здоров'ям Панов не відчуває і приймає їжу", - сказав представник ОНК.

Нагадаємо, раніше блогер, що веде свої записи на російському сайті Фонтанка.ру, повідомив про смерть Панова у ростовському СІЗО від серцевої недостатності.

Проте згодом у закладі повідомили про те, що ця інформація не відповідає дійсності, а Панов — живий.

3 травня народний депутат України Ірина Геращенко заявила, що у середу Панова етапуватимуть до суду, а на засіданні буде присутній представник українського консульства в Ростові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?