Українську делегацію у ТКГ спіткали важливі кадрові зміни
Категорія
Політика
Дата публікації

Українську делегацію у ТКГ спіткали важливі кадрові зміни

Українську делегацію у ТКГ спіткали важливі кадрові зміни

Звільнення Вітольда Фокіна з української делегації у Тристоронній контактній групі фактично призвело до скасування відповідної посади. Учасник переговорного процесу журналіст Денис Казанський звернув увагу, що посада заступника голови делегації лишається вільною. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське Радіо".

За словами представника делегації, немає жодного обговорення щодо заміни одіозному політику.

"Фактично у нього не було якоїсь посади, він формально був заступником, але наразі нікого не розглядають. Ця посада не є обов’язковою, голові делегації не обов’язково мати заступника, тому просто можна сказати, що ця посада скасована", – пояснив Казанський.

Нагадаємо, Фокін нещодавно почав працювати у складі ТКГ як заступник Леоніда Кравчука. Його звільнили після чисельних суперечливих заяв щодо війни на Донбасі, колишньому прем'єр-міністру навіть доводилося вибачатися перед українцями.

Останньою краплею стало твердження Фокіна про нібито відсутність ознак російської агресії в Україні.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак напередодні також підтвердив, що заміну вилученому з переговорного процесу політику не шукають. Фокіна призначали та звільняли зі згаданої посади спеціальним президентським указом.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві закордонних справ припускають перенесення мінських переговорів щодо врегулювання на Донбасі. Таку ініціативу пов’язали з поточною ситуацією в Білорусі, яка розвивається не на користь української сторони.

За словами міністра Дмитра Кулеби, наразі весь мінський процес триває виключно онлайн, до цього призвів карантин на тлі пандемії коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?