Українці назвали перші кроки, яких очікують від Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці назвали перші кроки, яких очікують від Зеленського

Українці назвали перші кроки, яких очікують від Зеленського
Джерело:  online.ua

 Результати спільного соцопитування центру "Соціальний моніторинг", Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременко та Соціологічної групи "Рейтинг" показали, що в першу чергу українці очікують від новообраного президента Володимира Зеленського зняття недоторканості з депутатів, суддів, президента, передає ONLINE.UA.

"Одним з ключових очікувань та розчарувань революції гідності була зміна системи влади, тому цілком логічним виглядає, що лідером серед перших очікуваних кроків від Президента України стало зняття недоторканості з депутатів, суддів, президента, на що вказали 53,7% опитаних", - сказано у повідомленні.

В першу трійку також ввійшли кроки, які пов’язані із розв’язанням конфлікту на Сході та його наслідками.

 Зокрема, розпочати прямі переговори у чотирикутнику "Україна – РФ – т.зв. ДНР – т.зв. ЛНР" для припинення вогню і повернення Донбасу – 40,9% і забезпечити повернення українських військовополонених та утримуваних осіб’ – 38,4%.

38,1% вбачають серед перших кроків необхідність "Ініціювати розпуск нинішнього складу Верховної ради та проведення дострокових парламентських виборів".

Третина (33,7%) назвали "Забезпечити стабільність національної валюти та банківської системи".

Як повідомляв ONLINE.UA, український олігарх Ігор Коломойський запевняє, що на новообраного президента Володимира Зеленського  не може бути компромату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?