Українці підтримали білоруських протестувальників мітингом - цікаві подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці підтримали білоруських протестувальників мітингом - цікаві подробиці

Українці підтримали білоруських протестувальників мітингом - цікаві подробиці
Джерело:  interfax.com.ua

Перед київським посольством Білорусі відбулася масова акція. У четвер, 13 серпня, її учасники зібралися для підтримки білоруських протестувальників, які виступили проти посягання на свою свободу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За даними агентства, загалом захід відвідали близько 300 осіб. Організувала його міжнародна організація Amnesty International, яка займається правозахисною діяльністю.

Учасники мітингу вимагали від режиму Олександра Лукашенка припинити свавілля силовиків, які займаються побиттям протестувальників та використовують спецзаходи для придушення акцій без розбору. На заході використовували біло-червоно-білий білоруський прапор.

Перед посольством вишукували кілька людей у балаклавах із щитами — вони зображували білоруських силовиків. Лозунгами мітингувальників стали гасла білоруських активістів - "Жыве Беларусь!".

Українські активісти вимагали звільнити затриманих у республіці Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва — волонтерів організації "Восток-SOS".

На акції були присутні представники Національної гвардії та Національної поліції. Вони не дали мітингувальникам вийти на проїжджу частину вулиці Коцюбинського неподалік від посольства. Утім, після словесної суперечки, правоохоронці відступили під вимогами.

Що цікаво, акцію відвідали білоруські громадяни — жителі Гомеля та Мінська. Вони залишили батьківщину — або ж не змогли туди повернутися — через протести.

Мітинг підтримки офіційно завершився близько 18:00, однак люди все ще оголошували заклики до білоруської влади.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний Київ продовжує уважно слідкувати за усіма подіями в Білорусі. Так, член команди українського лідера Володимира Зеленського та чинний представник України на мирних переговорах в Мінську Леонід Кравчук звернувся до білоруського лідера Олександра Лукашенка у зв’язку з подіями в сусідній країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?