Українці терміново звернулися до Зеленського з потужним закликом
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці терміново звернулися до Зеленського з потужним закликом

Українці терміново звернулися до Зеленського з потужним закликом
Джерело:  online.ua

Рідні героїв Небесної Сотні звернулися до президента України Володимира Зеленського з потужним закликом зупинити в країні процеси, які носять ознаки реваншу проросійських сил. Своє публічне звернення вони адресували не тільки президенту, а й Генпрокурору України Руслану Рябошапці і спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову, передає ONLINE.UA.

В оприлюдненому зверненні йдеться, що для сімей героїв Небесної сотні стало останньою краплею терпіння поява в Україні колишніх "беркутівців", причетних до розстрілу мітингувальників - їх Київ видав Росії в рамках останнього обміну полоненими, але вони вирішили повернутися назад, щоб домагатися "правди".

"Представники колишнього "Беркута" і злочинного режиму Януковича вже не тільки не соромляться скоєного, а вирішуються вимагати від української влади перегляду законодавства та проведення розслідування, спрямованого проти учасників Революції Гідності. Діячі режиму Януковича хизуються безкарністю, дозволяють собі загрози в сторону" майданівців", - обурені автори звернення до Зеленського.

У зверненні до Зеленського родичі героїв Небесної Сотні не тільки пишуть про крик душі і останню краплю терпіння, а й виставляють ряд вимог. Українці закликають владу скасувати призначення першим заступником ДБР адвоката Януковича Олександра Бабікова, надати повну інформацію про співробітників, які перейшли в структуру ДБР за спрощеною процедурою, ознайомити їх з переліком справ Майдану, прийнятих ДБР від Офісу генерального прокурора, і інформацією про їх стан.

"Вважаємо, що дії представників влади щодо згаданих питань, а також погрози та образи на адресу учасників Революції Гідності, які безкарно звучать з боку представників режиму Януковича - призводять до знецінення досягнень Революції Гідності, осквернення пам'яті наших рідних і близьких, всіх тих, хто відстоював європейський вектор розвитку України. Пропонуємо зустрітися 20 лютого в День Героїв Небесної Сотні ", - підкреслили підписанти звернення.

Нагадаємо, напередодні двоє колишніх співробітників спецпідрозділу Беркут Олександр Маринченко та Сергій Тамтура, яких в грудні 2019 року передали представникам ОРДЛО в рамках обміну утримуваними особами, повернулися до Києва. Вони написали лист президенту, генеральному прокурору і голові Верховної Ради, в якому закликали терміново "скасувати закон про амністію майданівців і забезпечити справедливе і неупереджене розслідування подій 2014 року за участю міжнародних спостерігачів і експертів".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський обіцяв українцям, що справа Майдану буде обов'язково закінчено, незважаючи на обмін двох екс-беркутівців. Український лідер відзначав, що з повагою ставиться до людей, які втратили своїх близьких на Майдані, але прийняв важке решення з обміну після зустрічі з сім'ями полонених.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?