Українці в Німеччині вийшли на акцію проти війни з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Українці в Німеччині вийшли на акцію проти війни з Росією

Українці в Німеччині вийшли на акцію проти війни з Росією
Джерело:  online.ua

У столиці Німеччини Берліні відбулася акція "У війни немає кордонів". Учасники закликали Німеччину повпливати на РФ та виступили проти війни.

Джерело: посольство України в Німеччині

Українці вийшли на протест в Берліні

Сьогодні, 30 січня, у Берліні українці та друзі України вийшли на спільну акцію, щоб в котрий раз продемонструвати світу, що українці виступають проти війни, та закликати федеральний уряд використати свій вплив на Російську Федерацію, щоб зупинити нову російську агресію проти нашої держави, - повідомили в посольстві України в ФРН.

Учасники акції висунули до німецького уряду та канцлера вимоги засудити російську агресію на усіх державних рівнях, закрити проєкт Північного Потоку, зняти вето на постачання в Україну боєприпасів припасів та зброї із Західної Європи, ввести нові санкції проти Росії вже зараз.

Багато йде мови про те що корона не має меж, і як тільки уряди починають робити вигляд, що це не так - виникає новий штам, - війна, це насправді теж саме. А особливо, якщо це стосується війни з Росією і коли уряди про неї забувать - виникає нова загроза. Давайте нагадаємо німецькому суспільству та уряду, що війна не має кордонів! – зазначили організатори акції.

Учасники зібралися біля Бранденбурьзьких воріт, звідти пройшли до російського посольства, і потім — до баварського репзентанства.

Німеччина відмовляється допомогти Україні озброєнням

Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив, що офіційний Берлін не планує надавати Україні озброєння, але дипломатичним шляхом намагатиметься протидіяти загрозі вторгнення РФ.

Впродовж багатьох років німецький уряд дотримується конкретної стратегії, і ця стратегія стосується того, щоб не експортувати летальне озброєння. Ми не змінювали цієї стратегії, коли ми прийшли до влади і почали виконувати повноваження, — пояснив Шольц на спільній пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Берліні.

Канцлер Німеччини нагадав, що Берлін дотримувався своєї позиції під час зустрічі у рамках Ради НАТО-Росія і Постійної ради ОБСЄ, а також під час двосторонніх перемовин США і РФ, а також в рамках перемовин у "нормандському форматі".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?