Українці з коронавірусом: у МОЗ зробили заяву про спалах
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці з коронавірусом: у МОЗ зробили заяву про спалах

Українці з коронавірусом: у МОЗ зробили заяву про спалах
Джерело:  online.ua

У Центрі громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України підтвердили два випадки нового коронавірусу в українців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

Йдеться про двох громадян, які знаходилися на борту круїзного лайнера Diamond Princess. Під час виявлення перших випадків вірусу він знаходився неподалік від Японії.

Загалом на борту знаходяться 25 українців. Усі вони входять у склад екіпажу. Судно помістили під карантин на 14 днів. Рішення датоване 4 лютого.

"Станом на 10 лютого отримано результати досліджень усіх 439 зразків, що дало можливість виявити 135 осіб, інфікованих вірусом 2019-nCoV. Зокрема, захворіли двоє громадян України", - проінформували у Центрі.

Хворих українців спрямували до японської лікарні.

"Там вони перебуватимуть в ізоляції під відповідним медичним спостереженням щонайменше 14 днів", - додали у відомстві.

Наразі японська влада проводить другий етап перевірки. Фахівці збирають зразки у пасажирів та членів екіпажу, які були в тісному контакті з тими, хто вже захворів.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на понеділок, 10 лютого, на борту Diamond Princess виявили 66 нових випадків коронавірусу з Уханя. Саме серед цієї "порції" громадян — другий українець. Загалом на судні перебувають 3700 осіб. З них - 2700 пасажирів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?