Українців почали штрафувати за борги по комуналці: подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українців почали штрафувати за борги по комуналці: подробиці

Українців почали штрафувати за борги по комуналці: подробиці
Джерело:  ЛІГА.net

З сьогоднішнього дня, 10 червня, в Україні починають нараховувати штрафи за борги по комунальним послугам. Це сталося через вступ в дію положень нового закону «Про житлово-комунальні послуги», повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Ліга.Net ».

«Нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за житлово-комунальні послуги», – стверджується в законі.

Згідно документу, який прийняла Верховна Рада, розмір пені має бути встановлений в договорі з постачальником комунальних послуг. Нарахування пені проводиться лише на ту суму, яка утворилась після укладання такого договору.

Розмір штрафу не повинен перевищувати 0,01% боргу за 1 день прострочення. При цьому загальний розмір пені не може перевищувати 100% від суми усього боргу.

У законі наголошується, що тим споживачам, які не сплатили комунальні послуги вчасно через затримку у виплаті субсидій, штрафи не нараховуються.

Згідно положень закону «Про житлово-комунальні послуги», постачальники послуг відтепер мають можливість припиняти їх надання в разі заборгованості, якщо строк її погашення перевищив один місяць після попередження.

Нагадаємо, що директор-розпорядниця Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард нещодавно розповіла про головну загрозу для світової економіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?