Українців попередили про можливе скасування пенсії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українців попередили про можливе скасування пенсії

Українців попередили про можливе скасування пенсії
Джерело:  online.ua

Вже через 15 років Україна не зможе виплачувати пенсії громадянам, так як нація старіє і вже скоро один працюючий українець повинен буде своїми податками утримувати двох пенсіонерів, а це є практично неможливим. Тому в країні вкрай важливо ввести накопичувальну пенсійну систему на додаток до існуючої, щоб кожен українець міг подумати про свою пенсію з молодого віку. З таким попередженням звернувся до українців прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу перед студентами Львівської політехніки, передає ONLINE.UA.

"Нація старіє. Є проблема з людським капіталом. Україна як частина старої Європи не відтворює своє населення. Ми не зможемо виплачувати пенсії майбутнім пенсіонерам років через 15. Це звичайна математика і економічна демографія", - зазначив Шмигаль.

Крім того, щоб утримувати пенсіонерів, за словами Шмигаль, владі країни доведеться підвищити податки в два рази, що стане важким тягарем для платників податків. Незважаючи на це, вже в 2021 році в Україні планують ввести ще один вид пенсійних відрахувань.

Важливо відзначити, що тим часом Кабінет міністрів України продовжує пенсійну реформу, в рамках якої заплановано підвищення пенсій вже з 2021 року. За графіком, підвищення виплат буде проходити в п'ять етапів. Підвищенні пенсій в 2021 році отримають близько 10 млн пенсіонерів. У січні пенсії з 2100 до 2400 грн зростуть для пенсіонерів у віці від 65 років, у яких є 30 років для жінок і 35 років для чоловіків страхового стажу, а вже в липні для цієї ж категорії пенсіонерів виплати піднімуть до 2600 грн. Також в березні 2021 року відбудеться індексація, після якої пенсії виростуть на 11%, а з квітня пенсії автоматично перерахують працюючим пенсіонерам з урахуванням їх заробітної плати. Крім того, в Україні продовжать програму доплат для пенсіонерів старше 80 років, які мають страховий стаж 20/25 років, і почнуть програму для пенсіонерів старше 75 років з повним стажем.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у вересні 2020 року держбюджет виконаний на 115%- це на 7,8 млрд більше, ніж в минулому році і на 10,1 млрд більше нормативу. Шмигаль впевнений, що до кінця 2020 року бюджет буде виконаний в повному обсязі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?