Українців попередили про провокаційні фейки в мережі щодо "руху колон РФ на Київ"
Категорія
Україна
Дата публікації

Українців попередили про провокаційні фейки в мережі щодо "руху колон РФ на Київ"

Українців попередили про провокаційні фейки в мережі щодо "руху колон РФ на Київ"
Джерело:  online.ua

У соцмережах з’явилася провокаційна інформація про нібито "рух колон росіян в напрямку Києва". Це не відповідає дійсності і є черговим фейком, аби посіяти паніку серед українців.

Джерело: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Що відомо про провокаційні фейки в мережі щодо руху колон РФ на Київ

В мережі, ймовірно, з'явиться інформація про наступ окупантів на столицю України.

Деякі Telegram-канали розводять паніку, ніби на Київ рухається колона російської техніки. Це — брехня, — йдеться в повідомленні.

З'ясувалося, що перед роковинами повномасштабної війни з'являється все більше хибної інформації та недостовірних повідомлень про можливий новий наступ російської армії на Київ.

Більшість із них — робота росіян, аби спровокувати паніку серед українців, але знаходяться й недобросовісні канали, що маніпулюють темою у власних інтересах, — вказано в повідомленні.

Повідомляється, що в інтернеті з'являються публікації із заголовками на кшталт "Росія почала рухати війська у напрямку Києва", а всередині пропонується перейти за посиланням для додаткової інформації. Ці повідомлення є фейками, що використовуються як реклама, так як ця актуальна тема привертає велику увагу. Українцям пояснюють, що такі повідомлення є недостовірними.

Насправді, росіяни не наступають на Київ, — констатували в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Росія постійно ширить свою пропаганду в маси

Серед інших заяв російських пропагандистів зазначається твердження про те, що Україна порушує правила ведення воєнних дій.

Так, наприклад, Росія звинуватила українців у теракті в Оленівці, коли було знищено понад 50 українських військовополонених – пропаганда РФ висвітлила добре сплановану та потужну інформаційну атаку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?