Українців терміново попередили про небезпеку - що необхідно знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Українців терміново попередили про небезпеку - що необхідно знати

Українців терміново попередили про небезпеку - що необхідно знати
Джерело:  online.ua

Державна служба надзвичайних ситуацій оголосила про небезпечну ситуацію, яка склалася в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу установи.

За даними рятівників, найближчими днями майже у всіх областях пануватиме погода з дуже сильним вітром. Його потужність у понеділок, 10 лютого, сягатиме близько 15-20 метрів на секунду. Це відповідає показникам I рівня небезпеки (жовтого).

Окрім того, на Прикарпатті очікуються мокрий сніг та хуртовини. Пориви вітру розганятимуться на заході України до 25-30 метрів на секунду. Оголошено про II рівень небезпеки — помаранчевий.

На Київщині у зазначений день швидкість вітру становитиме від 15 до 20 метрів на секунду. Аналогічний прогноз зроблено безпосередньо стосовно столиці.

"За прогнозами УкрГідрометцентру, 10 лютого у високогір'ї Закарпатської області, у горах Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень). 11 лютого у горах Львівської області зберігатиметься значна сніголавинна небезпека (3 рівень)", - зазначили також у ДСНС.

Утім, в переважній більшості областей України днем температура повітря прогріється до кількох градусів вище нуля. Місцями навіть до +8.

Як повідомляв ONLINE.UA, попередній тиждень приніс українцям раптове похолодання. Погода в цілому стала відповідати порі року, але через майже весняні показники у січні зміни дійсно стали несподіваними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?