Українців терміново попередили про загрозу на Сході - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Українців терміново попередили про загрозу на Сході - що відомо

Українців терміново попередили про загрозу на Сході - що відомо
Джерело:  online.ua

В Україні раптово погіршилася погода, що створює загрозу для безпеки громадян в окремих регіонах. Перш за все негода торкнеться східних та південних областей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державну службу надзвичайних ситуацій та Укргідрометцентр.

За даними фахівців, йдеться перш за все про грози, шквали та град. На території Дніпропетровської області оголосили штормове попередження.

"За даними Укргідрометцентру, вночі 9 липня у східних і Дніпропетровській областях грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с", - зазначили синоптики.

Також відомо про схожий прогноз щодо Лівобережжя на середу, 8 липня. Подекуди пориви вітру коливатимуться від 15 до 20 метрів на секунду. Окремі райони зазнають град, там ввели I рівень небезпеки — жовтий.

Водночас на Сході — на Одещині, Херсонщині, Запоріжжі та Дніпропетровщині — разом з вищезгаданими викликами існуватиме надзвичайний рівень пожежної загрози.

Слід нагадати, протягом останніх днів в Україні панувала надзвичайно спекотна погода. Безпосередньо у Києві гідрометцентр звітував про побиття кількох кліматичних рекордів, які трималися кілька десятиріч.

Попередньо синоптики прогнозували погодні зміни лише з середи, 8 липня, однак прохолодну погоду можна було спостерігати вже днем раніше.

Як повідомляв ONLINE.UA, на Україну насувається надзвичайна загроза — через підняття рівня води існує загроза прориву дамби й затоплення семи населених пунктів у Львівській області. У зв’язку з погіршенням погоди рятувальники оголосили штормове попередження в Самбірському районі області.

Під загрозою опинилися населені Бабино, Пиняни, Чернихів, Нижнє, Острів, Луки, Хлопчиці, які розташовані поблизу річки Стрвяж, де очікується продовження формування максимального рівня води черговий паводкової хвилі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?