Українців терміново попередили про зміни у лікарнях через коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

Українців терміново попередили про зміни у лікарнях через коронавірус

Українців терміново попередили про зміни у лікарнях через коронавірус
Джерело:  online.ua

Українські лікарні з понеділка, 9 листопада не проводитимуть планових операцій. Згідно з особливим розпорядженням влади, медики займатимуться виключно ургентними хворими та особами з позитивним тестом на COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

За його словами, цього потребує протистояння медичної системи з епідемією коронавірусу.

"Україна переходить на другий етап реагування на поширення коронавірусної хвороби. Ми продовжуємо розгортати і збільшувати кількість ліжок у наших закладах охорони здоров'я, які будуть госпіталізувати хворих з коронавірусною хворобою. Ще раз наголошу: від понеділка всі планові операції, планові госпіталізації заборонені в наших лікарнях. Лікарні приймають ургентних хворих та хворих з COVID-19", - пояснив Ляшко.

Санітарний лікар додав, наразі ситуація з COVID-19 "вкрай напружена" по всій Україні та за її межами. Він звернув увагу, для подолання кризи необхідні об'єднані зусилля.

Нагадаємо, в Україні влада ввела так званий карантин вихідного дня. Це означає, що з 00:00 суботи до 00:00 понеділка всюди працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки (разом із ветеринарними), АЗС та громадський транспорт.

Станом на ранок 9 листопада кількість хворих від початку епідемії сягнула 469 018, за попередню добу 8 687.

Як повідомляв ONLINE.UA, науковці із різних куточків світу продовжують активний пошук потужної вакцини проти коронавірусу. Перші проміжні результати масштабних випробувань показали, що продукт Pfizer та BioNTech на 90% ефективний. Цю інформацію вже підтвердили виробники препарату. За їхніми словами, аналіз показує значно кращі результати, ніж раніше прогнозували більшість експертів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?