Українцям нагадали про введення електроного кабінету пацієнта: що він передбачатиме
Категорія
Політика
Дата публікації

Українцям нагадали про введення електроного кабінету пацієнта: що він передбачатиме

Українцям нагадали про введення електроного кабінету пацієнта: що він передбачатиме
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я попередило населення України про введення незабаром електронного кабінету пацієнта. Голова відомства Максим Степанов стверджує, що його інтегрують у чинний наразі сервіс "Дія". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг політика у вівторок, 5 січня.

За його словами, в кабінеті можна буде ознайомитися з медичними даними про себе, які взагалі можуть існувати в реєстрі.

"Перш за все, ми хочемо впровадити електронний кабінет пацієнта. У тому числі з інтеграцією його з сервісом Дія, що дозволить пацієнту бачити його електронну медичну карту", - зауважив міністр.

Степанов додав, завдяки електронному кабінету можливо буде узгоджувати декларацію з особистим лікарем через інтернет.

"У кабінеті пацієнта зібрана вся інформація щодо вас. Інформація, з якою ви просто приходите до лікаря, він входить у ваш кабінет пацієнта і відразу бачить усі дані, які там зібрані", - пояснив він.

МОЗ таким чином планує взагалі позбутися обігу паперових лікарняних та ввести електроні. Напрямок на розвиток електронної документації активно розпочався за каденції президента Володимира Зеленського.

Подібними ідеями в уряді, наприклад, займався до свого звільнення міністр Дмитро Дубілет. Колишній посадовець вважав, що перезід на цифровий документообіг дозволить держави зекономити кілька мільйонів гривень щороку.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада обіцяла ввести у дію можливість оформляти лікарняні листи в електронному форматі. Наразі в Міністерстві охорони здоров’я назвали дати реалізації проєкту. За словами заступника міністра з питань цифровізації Ярослава Кучера, запуск системи можна очікувати приблизно на початку 2021 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?