Українцям нарешті відповіли, чи введуть повний локдаун через коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям нарешті відповіли, чи введуть повний локдаун через коронавірус

Українцям нарешті відповіли, чи введуть повний локдаун через коронавірус
Джерело:  online.ua

Ситуація з коронавірусом в Україні загострюється упродовж всієї осені, однак в уряді не бачать причини для повторення сценарію жорсткого локдауну. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив це під час виступу у Верховній Раді 6 листопаду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву очільника Кабінету міністрів.

За його словами, утім, це не означає, що посилення адаптивного карантину вдасться уникнути зовсім.
Одним із заходів стримування епідемії у майбутньому може стати так названий карантин вихідного дня. Наразі ініціативу обговорюють у кількох робочих урядових групах.

"Щодо посилення карантину, так званого "вихідного дня", ця тема обговорюється на рівні різних робочих груп, експертів, суспільства. Якщо ми підійдемо до такого рішення, то Міністерство охорони здоров'я окремо і детально проінформує і проконсультується щодо такої ініціативи з народними депутатами і науковими установами", - пояснив Шмигаль.

Нагадаємо, жорсткий карантин, який називають локдауном, тривав по всій Україні з середини березня до середини травня. У цей час майже повністю зупинився рух транспорту, заклади працювали виключно в режимі на виніс, а розважальні локації були закритими.

Такі заходи попри вимушеність у часи пандемії COVID-19 виявилися надзвичайно деструктивними для економіки. Утім, окремі країни Євросоюзу вже повернули жорсткі обмеження через погіршену ситуацію.

Як повідомляв ONLINE.UA, 6 листопада Міністр охорони здоров’я Максим Степанов нарешті спростував чутки про введення в нашій країні чорної зони карантину. Український чиновник запевняє, що ніхто навіть не пропонував запроваджувати її. Окрім того, очільник МОЗ закликав людей, що розповсюджують такі фейки, розповідати та поширювати правдиву інформацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?