Українцям підготували надзвичайний сюрприз - що варто знати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українцям підготували надзвичайний сюрприз - що варто знати

Українцям підготували надзвичайний сюрприз  - що варто знати
Джерело:  online.ua

В Україні планують підвищення зарплати бюджетних робітників. Проєкт відповідної постанови вже розробили в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Федерації профспілок.

Згідно з оприлюдненими документами, з 1 вересня 2020 року пропонують підвищити ставку робітника першого тарифного розряду — з 2 102 до 2 225 гривень.

У пояснювальній записці говориться про необхідність підвищення зарплат. Причиною стало збільшення мінімальної зарплати з 4 723 до 5 тисяч гривень. Рішення стає чинним з 1 вересня.

Представники Мінекономіки виступили з ініціативою підвищення ставки працівника першого тарифного розряду у два етапи. До 2 670 з 1 січня 2021 року та до 2 893 з 1 липня 2021 року.

Підвищення обґрунтували планами щодо подальшого зростання мінімальної зарплати. Наступний етап передбачається 1 січня 2021 року — підвищення становитиме до 6 тисяч гривень. З 1 липня наступного року її збільшать до 6,5 тисячі.

Загальний показник збільшення мінімальної зарплати й ставки бюджетників сягне таким чином 37,6%.

Нагадаємо,  1 липня 2020 року в Україні на 91 гривню збільшився прожитковий мінімум і становитиме 2118 грн. Через це соціальні виплати, які до нього прив’язані, виросли — це пенсії, допомога по безробіттю, допомога на дітей, зарплати і аліменти.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на 2020 рік неофіційне працевлаштування лишається популярним серед українців явищем. Згідно з останніми даними Служби державної статистики, приблизно п’ята частина населення працює саме таким чином.

За даними Держстату, кількість українців віком від 15 до 70 років, які працюють без офіційного оформлення, сягнуло за останні три місяці 3,5 мільйона. Загалом в Україні працюють, як вважається, близько 17 мільйонів людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?