Українцям пропонують евакуюватись з окупованих територій на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям пропонують евакуюватись з окупованих територій на Херсонщині

Українцям пропонують евакуюватись з окупованих територій на Херсонщині
Джерело:  online.ua

Представники Херсонської ОВА заявили про початок евакуації мирних жителів Херсонської області, які наразі перебувають на окупованому армією РФ лівому березі Дніпра. 

Джерело: Facebook-сторінка керівника Херсонської ОВА Ярослава Янушевича

Що відомо про евакуацію мирних жителів окупованих територій на Херсонщині 

За словами Янушевича, евакуація триватиме з 3 по 5 грудня включно.

Евакуація необхідна через можливу активізацію бойових дій на цій території. Тож у вказаний період буде знято заборону виходу на воду, але тільки у світлий час доби. Річкові переходи будуть дозволені на ділянці Річковий вокзал. На інших ділянках річки дозволу на переправу у названі дати не буде. У разі виникнення потреби у додатковому часі для прибуття на деокуповану територію, просимо громадян причалювати лише на Річковому вокзалі, як єдиному дозволеному місці. Під час евакуації необхідно мати при собі документи, що засвідчують особу та підтверджують громадянство України, - зазначив керівник Херсонської ОВА.

Влада не уточнює, чи є домовленість з окупантами, і як ті реагуватимуть на евакуацію.

Між тим видання  "РИА Мелитополь" повідомляє, що на тлі розрухи в Росії кремлівські куратори вирішили навчити гауляйтерів захоплених міст та сіл в Україні, як правильно "розвивати" населені пункти, розбиті обстрілами.

 Для цього адресно навіть було направлено відповідні методички.

Так званим "мерам" на тимчасово окупованих територіях України з РФ надсилають методички як зомбувати місцеве населення та "розвивати" міста, - йдеться у матеріалі видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?