Українцям пропонують гроші за участь у "держперевороті" — віцеспікер
Категорія
Політика
Дата публікації

Українцям пропонують гроші за участь у "держперевороті" — віцеспікер

Українцям пропонують гроші за участь у "держперевороті" — віцеспікер
Джерело:  online.ua

30 листопада перший віцеспікер Олександр Корнієнко розповів, що 1 грудня "готуються якісь підвози" людей до Києва. Ба більше, за його словами, українським громадянам пропонують по тисячі гривень/день за участь у "держперевороті".

Джерело:  сайт ВРУ

Корнієнко розповів, скільки грошей пропонують за участь у "держперевороті"

Чи варто готуватися вам (журналістам – ред), чи усім? Я би радив вам приїжджати раніше. Тому що в рамках перевороту можуть бути заблоковані просто проходи. Ну, так – є така думка. Хоча, коли людей збирають у регіонах по тисячі гривень в день – то це якось на переворот менше схоже. Якщо вже люди не хочуть в перевороті брати участь безкоштовно – то це питання до "перевертачів". Хоча, ну зараз погода дуже погана, може, треба і тисячу давати, щоб люди так спромоглися, - заявив перший віцеспікер.

За словами Олександра Корнієнка, дані про пропоновану тисячу гривень він отримав від правоохоронців.

Що важливо розуміти, команда українського лідера Володимира Зеленського досі точно не знає, хто пропонує тисячу – опозиція чи олігархи, оскільки "є різна інформація" з цього приводу.

Політик також звернув увагу на те, що наразі через "держпереворот", який ннамагються організувати в країні, уже відкрили кримінальне провадження, а "ми (ймовірно, провладна партія – ред.) зі свого боку так тролимо опозиціонерів, які у нас отак збираються і не завжди можуть артикулювати, з якого приводу".

Також журналісти поцікавилися у Корнієнка, чому не скликають Раду національної безпеки і оборони через нібито підготовку держперевороту, той відповів, що "РНБО збереться, коли треба буде".

Що відомо про держпереворот, який планували в Україні

Як уже згадувалося раніше, 26 листопада глава держави Володимир Зеленський неочікувано для всіх заявив, що Кремль спільно з деякими громадянами України намагаються влаштувати державний переворот в Україні. Ба більше, вони хочуть втягнути Ахметова у свої плани зі зміни влади. За словами самого Ахметова, озвучені Зеленським дані є "суцільною брехнею", а він виступає за демократичну та цілісну Україну з Кримом і Донбасом.

Згодом журналіст американського медіапроєкту Buzzfeed News Крістофер Міллер вирішив назвати можливих організаторів державного перевороту в Україні, про який нещодавно попередив президент Володимир Зеленський.

Як стверджує представник ЗМІ, головним "куратором" є згаданий працівник ФСБ, якого звати Василь Васильович Лаптєв. Прізвища трьох українців: Олексій Васильєв, Василь Грицак й Едуард Федосов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?