Українцям спростили в’їзд ще в дві тропічні країни
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям спростили в’їзд ще в дві тропічні країни

Українцям спростили в’їзд ще в дві тропічні країни

Громадянам України спростили оформлення поїздок в дві країни світу – в Лаос і Шрі-Ланку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на департамент консульської служби МЗС.

Відтепер українці отримали можливість оформити електронну візу для туристичних поїздок в Лаос на термін до 30 днів. Процедура оформлення здійснюється через інтернет, на порталі «eVisa Lao Official Online Visa».

Також в МЗС повідомили, що уряд Шрі-Ланки скасував плату за електронне підтвердження подорожі (Electronic Travel Authorisation – ETA) до 31 січня 2020 для громадян України, які відвідують цю країну з туристичною метою.

На сьогодні українські громадяни можуть безвізово або отримуючи візу по прибуттю відвідувати 135 країн зі 198 незалежних та частково визнаних держав.

Згідно статистики Державної прикордонної служби, протягом двох років після запровадження режиму безвізових поїздок у країни Європейського союзу кількість українських туристів у ЄС зросла в 4,2 рази.

За інформацією Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України, найближчим часом українці можуть отримати безвізовий в’їзд також і до Мексики. Переговори щодо синхронного скасування візових обмежень між Україною та Мексикою зараз знаходяться на фінальній стадії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?