Українцям запропонували повторно одружитися без розлучення
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям запропонували повторно одружитися без розлучення

Українцям запропонували повторно одружитися без розлучення
Джерело:  online.ua

В Україні вже два роки діє цікава послуга - повторний шлюб або ювілейне весілля. Вона передбачає можливість одружитися або вийти заміж повторно за свого ж чоловіка чи жінку без оформлення розлучення. У Міністерстві юстиції повідомили, що вже більше 200 пар українців скористалися цією послугою. Повторно одружитися на своєму же подружжі може кожен бажаючий, незалежно від того, як давно був укладений офіційний шлюб. Як скористатися послугою повторного шлюбу і що вона передбачає, розповідає ONLINE.UA з посиланням на допис Мін'юсту в Facebook.

"Завдяки послузі «Ювілейне весілля», яку надають у всіх відділах РАЦС України, пропонуємо всім одруженим парам провести повторну, ювілейну церемонію одруження і таким чином закріпити весільні обітниці, і через роки знову відчути себе щасливими нареченими!", - йдеться в повідомленні Мін'юсту.

У відомстві нагадали, що замовити послугу можна не тільки на весільний ювілей. Повторно одружитися можна в будь-який день і незалежно від того, скільки років подружжя прожило в шлюбі - 1 рік, 18 або 50 років. При цьому замовити повторне весілля можуть як сімейні пари, так і їх рідні або друзі. Відзначається, що під час урочистої церемонії з вальсом Мендельсона, гостями та шампанським "нареченим" видається свідоцтво про шлюб, правда в ньому буде зазначено "повторно".

"Ви знову зможете сказати "так" своїй другій половинці і відчути ті незабутні емоції, як в перший раз. Відсвяткувати ювілей шлюбу можна, замовивши в будь-якому РАЦС країни повторну церемонію одруження", - відзначає начальниця Управління державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Мін'юст щорічно 14 лютого, в День Святого Валентина, продовжує роботу в РАЦСах країни. Всі закохані можуть зареєструвати шлюб до 24:00.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?