Україну накриє найпотужніша магнітна буря — названа небезпечна дата
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну накриє найпотужніша магнітна буря — названа небезпечна дата

Україну накриє найпотужніша магнітна буря — названа небезпечна дата
Джерело:  online.ua

На Україну насувається сильна магнітна буря, яка стане однією з найпотужніших в 2021 році. За прогнозом, сильний магнітний шторм очікується в середині місяця - він триватиме протягом кількох днів, але метеозалежні люди будуть відчувати його негативний вплив цілий тиждень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на лабораторію рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Магнітні бурі у лютому 2021 року - небезпечні дати

За прогнозом експертів, найпотужніша лютнева магнітна буря накриє Україну в середині місяця. Геомагнітний штторм почнеться 21 числа - в цей день очікується сильна сонячна активність, наслідком якої стане магнітна буря рівня G1. Цей спалах на Сонці відчують на собі не тільки метеозалежні люди і ті, хто страждає на хронічні захворювання, а й абсолютно здорові українці. У дні магнітних бур можуть виникати сильні головні болі, безпричинна втома, сонливість і дратівливість.

22 лютого сонячна активність піде на спад. Але експерти попереджають, що ще кілька днів метеозалежні люди можуть відчувати нездужання.

В цілому, по Прогоноз експертів, 2021 рік відносно спокійним з помірним зростанням сонячної активності. За рік очікується до 10-20 слабких і 1-2 помітних магнітних бур. Є ймовірність, що в 2021 році на Сонце буде зареєстрована перша в новому циклі сонячний спалах вищого балу X. Однак вчені попереджають, що в найближчому майбутньому можливе посилення магнітних бур. Це пов'язано з тим, що Сонце увійшло в 25-й цикл, через що його активність почала зростати.

Як пережити магнітні бурі - рекомендації лікарів

У період потужних геомагнітних ураганів медики рекомендують вжити всіх заходів щодо запобігання погіршення самопочуття. Щоб лечге пережити магнітні бурі, експерти рекомендують:

  • знизити фізичні навантаження, але регулярно робити зарядку;

  • уникати стресів і не вирішувати складні завдання, так як в дні магнітних бур вони просто не під силу мозку;

  • більше гуляти на свіжому повітрі, але не забувати про дистанції з оточуючими людьми, так як пандемія коронавіруса ще не відступила і в країні діє карантин;

  • збалансувати меню і пити багато води - з раціону важливо виключити жирну їжу, алкоголь, каву, замінивши їх на фрукти, овочі, соки, морси і трав'яний чай;

  • нормалізувати нічний сон - спати рекомендується не менше семи годин на добу;

  • вранці приймати контрастний душ - він допоможе прокинутися і зарядитися бадьорістю на цілий день.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 30 січня на Землі настав перший в 2021 році ретроградний Меркурій. З цим складним астрономічним періодом пов'язано багато неприємності і невдачі, які буквально переслідують людей на кожному кроці. У 2021 році очікується три періоди ретроградного Меркурія. Перший розпочався 30 січня і триватиме до 21 лютого. Другий розпочнеться 30 травня і завершиться 23 червня. А третій несприятливий період, який пов'язують з ретроградним Меркурієм, розпочнеться 27 вересня і триватиме до 18 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?