Україну накриє потужний циклон: які області засипле снігом
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну накриє потужний циклон: які області засипле снігом

Україну накриє потужний циклон: які області засипле снігом
Джерело:  online.ua

На початку наступного тижня погода в Україні не порадує - над країною почне бушувати новий циклон, який накриє окремі області снігом і штормовим вітром. Негода очікується на півночі, півдні і в центрі України. Рятувальники попереджають, що в Харківській, Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях випаде багато снігу, очікуються хуртовини та снігові замети. Небезпечна ситуація спостерігається в Карпатах - там можливий схід снігових лавин на високогір'ї Івано-Франківщини та Закарпаття. Яка буде погода наступного тижня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на детальний прогноз Укргідрометцентру і пресслужбу ДСНС.

"1 лютого у Харківській, Одеській, Миколаївській областях випаде багато снігу (приріст сніжного покриву 5-10 см), вдень в Кіровоградській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та Миколаївській областях сніг з переходом в дощ, ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с. На дорогах в північних, центральних, Харківській областях ожеледиця. (I рівень небезпеки, жовтий). 30-31 січня на дорогах, крім південно-східної частини, ожеледиця (I рівень небезпеки , жовтий). Погодні умови 1 лютого можуть спричинити відключення енергопостачання окремих населених пунктів і порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг! ", - попередили в ДСНС.

На вихідних, 30 і 31 січня, снігопади ненадовго відступлять, але вже повернуться в понеділок, 1 лютого. Очікується потепління у всіх областях України. У денний час встановиться плюсова температура, вночі - незначні заморозки.

У понеділок, 1 лютого, разом зі снігопадами в Україну повернуться морози. У західних областях вночі похолодає до -13°С, вдень - -2 ...- 4°С. У Києві вночі на початку наступного тижня стовпчики термометрів будуть триматися на позначках в -10°С. Очікується багато снігу.

У вівторок, 2 лютого, снігопади злегка вщухнуть. Вночі морози до - 7°С, вдень - -1 ...- 3°С. На півдні і сході України дощі.

У середу, 3 лютого, очікується незначно потепління, яке принесе з собою мокрий сніг в західні області. У Києві сухо і сонячно - -1 ..- 3°С вдень, -5 ...- 7°С вночі.

Важливо відзначити, що за прогнозом народних синоптиків, найхолоднішим місяцем зими в Україні буде лютий. Він почнеться з сильних снігопадів, які триватимуть майже до середини місяця.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що справжня зима повернулася в Україну 27 січня. Снігопади накрили велику частину України, через що в містах стався збій роботи громадського транспорту, а на трасах виникли вкрай небезпечні умови для пересування. Станом на 30 січня залишається обмеженим рух в Одеській і Миколаївській областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?