Україну накриють потужні магнітні бурі: небезпечні дати і рекомендації
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну накриють потужні магнітні бурі: небезпечні дати і рекомендації

Україну накриють потужні магнітні бурі: небезпечні дати і рекомендації
Джерело:  online.ua

У лютому 2020 року очікується кілька магнітних бур різної інтенсивності. За прогнозом, в наступному місяці виникнуть три потужні метеоудари і незначні сплески сонячної активності. Експерти назвали небезпечні дати геомагнітної обстановки, в які не тільки метеозалежні люди можуть відчувати погіршення самопочуття, передає ONLINE.UA з посиланням на лабораторію рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Магнітні бурі у лютому 2020 року - небезпечні дати

Перша потужна магнітна буря лютого накриє Україну вже 2 числа. Медеоудар буде досить сильним - він триватиме три дні. При цьому люди негативний вплив підвищеної сонячної активності спостерігатимуть майже цілий тиждень - з 1 по 6 лютого.

Після короткої перерви, геомагнітний шторм знову набере обертів. Вже 10 лютого очікується магнітна буря середньої інтенсивності, яка негативно позначиться на стані навіть абсолютно здорових людей, які не страждають на метеозалежність. Фахівці попереджають, що в період сплеску сонячної активності може боліти голова, підвищуватися тиск і виникнути безсоння.

Друга половина лютого, за прогнозом, буде досить спокійною - потужних магнітних коливань не передбачається. В кінці місяця - з 23 по 28 лютого - невеликі сонячні спалахи будуть охоплювати нашу планету, але значних неприємностей вони не принесуть.

Як захиститися від магнітних бур - поради медиків

Магнітні бурі чинять вкрай негативний вплив на організм людей, особливо хто страждає хронічними захворюваннями. У період геомагнітної активності можуть загострюватися всі недуги серцево-судинної системи. Навіть здорові люди відчувають безпричинне нездужання.

Щоб захиститися від перепадів космічної погоди, фахівці радять:

  • відмовитися від надмірної фізичної роботи

  • більше відпочивати і гуляти

  • уникати стресових ситуацій

  • дотримуватися правильного раціону харчування і водного режиму

  • відмовитися від далеких поїздок

  • нормалізувати нічний сон - спати потрібно не менше семи годин на добу

Також лікарі пропонують простий "рецепт" від негативного впливу магнітних бур - виспатися і провести небезпечні періоди за прочитанням книги або заняттям хобі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як захиститися від смертельного коронавіруса з Китаю. Згідно з оновленими рекомендаціями ВООЗ, головне завдання кожної людини полягає в частому митті рук з милом і уникненні контактів з людьми з симптомами застуди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?