"Укренерго" повідомило про масштабні перебої в роботі ТЕС і ТЕЦ
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Укренерго" повідомило про масштабні перебої в роботі ТЕС і ТЕЦ

"Укренерго" повідомило про масштабні перебої в роботі ТЕС і ТЕЦ
Джерело:  online.ua

У листопаді суттєво збільшилось споживання електроенергії, аналізуючи показники минулого тижня, в “Укренерго” заявляють, що виробництво АЕС та ГЕС зросло, в той час як ТЕС навпаки зменшилося – станом не середину місяця не працювали 23 блоки через відсутність палива. Зважаючи на це, довелось збільшити імпорт електроенергії, зокрема, зі Словаччини та Білорусі.

Джерело: пресслужба “Укренерго”

Намагаючись виправити ситуацію, низку енергоблоків на трьох ТЕЦ - у Києві та Харкові вирішили перевести на газ. Завдяки цьому вдалося під'єднати в роботу блок №2 Київської ТЕЦ-6 та з 15 листопада — блок №3 Київської ТЕЦ-5 (наразі працює двома блоками). Також, на газ переведено блок №1 Харківської ТЕЦ-5.

"За заявками виробників, через відсутність палива не можуть працювати 23 блоки ТЕС та ТЕЦ загальною потужністю 7,85 ГВт", - йдеться в повідомленні НЕК “Укренерго”.

Нагадаємо, раніше Кабмін прийняв рішення пропонувати ТЕС та ТЕЦ вмикати вмикати газові енергоблоки з метою балансування енергосистеми на зимовий період року.

Також у відомстві зазначили, що цьогоріч основним стабілізаційним заходом буде залучення атомної генерації протягом цього опалювального сезону. Зокрема, у роботі буде 14 із 15 блоків.

Енергетична війна як ще один дестабілізаційний фактор

Зі свого боку ситуацію з підготовкою до опалювального сезону та всі супутні виклики охарактеризував міністр енегетики Герман Галущенко. Він вважає, що енергетична війна як складова боротьби Російської Федерації у її боротьбі за монополію на ринку Європи - один із факторів, який торкнеться економіки України.

"Цьогорічний опалювальний сезон - це не просто 6 місяців низьких температур, насправді ми бачимо вже зараз, що це - певне поле енергетичної війни з Росією за монополію у Європі. Сьогодні Росією використовується енергетична криза для того, щоб посилити своє геополітичне становище...” - сказав міністр.

Вчора ми також повідомляли, що німецький регулятор все-таки дозволив НАК "Нафтогаз України" брати участь у процедурі сертифікації оператора "Північного потоку-2".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?