"Укренерго" закликає українців не долучатися до акції "Година Землі"
Категорія
Україна
Дата публікації

"Укренерго" закликає українців не долучатися до акції "Година Землі"

"Укренерго" закликає українців не долучатися до акції "Година Землі"
Джерело:  online.ua

НЕК "Укренерго" звернулася до українців з проханням не долучатися до челенджу "Години Землі" під час якого організатори закликають масово вимикати світло.

Джерело: НЕК "Укренерго"

Чому масове вимкнення світла шкодить енергосистемі

Українців закликають не долучитись до екоініціативи "Година Землі", оскільки масове вимкнення світла не допомагає економити електроенергію, а навпаки шкодить енергосистемі.

Друзі, будь ласка, не ведіться на заклики долучитися до "Години Землі" і в певний час масово вимкнути світло – це не сприяє економії електроенергії, не допомагає Землі, зате може дуже нашкодити енергосистемі, – закликають в "Укренерго".

У компанії зазначають, що одночасне вимкнення світла - це короткочасне зниження споживання, що вкрай шкідливо для системи.

Як ми постійно нагадуємо, кількість виробленої електроенергії в кожен момент часу має відповідати кількості спожитої – це закон фізики. Одночасне вимкнення світла – це короткочасне зниження споживання. Якщо цю акцію підтримає багато людей, особливо у великих обласних центрах, це може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах, - пояснює НЕК.

В "Укренерго" зауважили, що "на щастя, українці і в попередні роки не дуже підтримували цю ініціативу, яка насправді шкідлива і призводить додаткової роботи диспетчерів".

Якщо цю акцію підтримає багато людей, особливо у великих обласних центрах, це може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах. Для забезпечення балансу енергосистеми диспетчер буде змушений різко знижувати потужність маневрової генерації - іншими словами, відключати працюючі енергоблоки.

Це погано навіть у мирний час, а зараз українські електростанції, як і мережі, зазнали значних пошкоджень від ударів Росії. Різке виключення, а потім включення - коли "Година Землі" завершиться - це зайве навантаження, яке не на користь надійності енергосистеми, – додають в компанії.

Що таке Година Землі

"Година Землі" – це міжнародна акція Всесвітнього фонду природи WWF, котра проводиться останньої або передостанньої суботи березня, під час якої люди, організації та комерційні установи на одну годину вимикають зайве освітлення й електроприлади.

Захід спрямовано насамперед на те, щоб привернути увагу до екологічних проблем Землі (наслідків зміни клімату, згубної людської діяльності тощо), змусити людей задуматися і зупинити деградацію природного середовища планети.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?