У Херсонській області катують місцевих за відмову від паспорта РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Херсонській області катують місцевих за відмову від паспорта РФ

У Херсонській області катують місцевих за відмову від паспорта РФ
Джерело:  online.ua

На Херсонщині загрожують застосувати насильство для примусового набуття російського громадянства мешканцями тимчасово окупованих територій.
Джерело: Центр національного спротиву

Росіяни катують херсонців за відмову від паспорта РФ

Темпи видачі російських паспортів в окупованих районах Херсонської області вкрай низькі, що призводить до системних доган з боку кремлівських кураторів для окупаційних адміністрацій. У свою чергу, це спонукає росіян глузувати з місцевого населення у населених пунктах, які перебувають під тимчасовою окупацією.
У разі відмови від російського паспорта окупанти загрожують застосуванням жорстокого покарання, яке називається "ямою". За неодноразовими свідченнями очевидців, росіяни на знак покарання змушували чоловіків надягати мішок на голову, а потім кидати їх у окопи.
Російські окупанти також використовують катівні в Генічеську для тиску на місцеве населення. У цих катівнях громадяни з проукраїнськими поглядами або ті, хто не погоджується виконати вимоги місцевої окупаційної влади, зазнають жорстоких тортур.

Кремль заздалегідь спланував та фінансував катівні в Херсоні

Слідчий ізолятор у Херсоні, де перебував український політичний діяч Володимир Балух, був одним із понад 20 установ, які, за словами українських та міжнародних юристів, були частиною продуманої російської стратегії щодо знищення української ідентичності.

Результати розслідування показали, що російські війська діяли в кількох окупованих районах відповідно до чіткого та детального плану, який явно вказує на всеосяжну стратегію окупації України Москвою.

Насамперед, в’язниці заповнювалися людьми, які мали відношення до українських державних органів чи громадянського суспільства. Серед них були активісти, журналісти, держслужбовці та вчителі, яких режим вважав потенційними противниками та загрозою для своєї влади. Багато хто з них був затриманий і визнаний "ворогами народу" без жодного суду і слідства, позбавлений права на захист і піддавався тортурам і приниженням у в’язницях і таборах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?