Укроборонпром офіційно почав корпоратизацію: що це означає для концерну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Укроборонпром офіційно почав корпоратизацію: що це означає для концерну

Укроборонпром офіційно почав корпоратизацію: що це означає для концерну
Джерело:  online.ua

Генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв підписав документ про початок корпоратизації. Підписаний на пресконференції 21 грудня наказ передбачає розподіл структури на холдинги. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підсумки цього виступу.

За оприлюдненими даними, холдинги працюватимуть за принципами корпоративного управління.

"Сьогодні я підписую історичний для нашого концерну наказ про корпоратизацію, про перетворення концерну на холдинги — ефективні системи, що відкриють можливість для залучення фінансів, нових технологій, для впровадження прозорої системи корпоративного управління", - оголосив Гусєв.

Нагадаємо, Верховна Рада зареєструвала законопроєкт №3822 про особливості реформування підприємств, які знаходяться у державній формі власності та належати до оборонно-промислового комплексу. У парламенті напередодні рекомендували ухвалити цей комітет за основу та передати його для опрацювання комітету з питань нацбезпеки до другого читання.

Передбачається, що підготувальний етап корпоратизації триватиме кілька місяців. На думку Гусєва, цей період стане достатнім для голосування у Раді.

Як повідомляв ONLINE.UA, оновлене керівництво Державного концерну "Укроборонпром" оголосило про ліквідацію структури наступного 2021 року. Її функції перекладуть на систему інших відомств, які працюватимуть максимально прозоро.

Ідея ліквідації концерну вперше з’явилася у квітні 2019 року, цьому також передувало звільнення першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?