В Укроборонпромі оголосили про ліквідацію відомства. Функції віддадуть іншим компаніям
Категорія
Політика
Дата публікації

В Укроборонпромі оголосили про ліквідацію відомства. Функції віддадуть іншим компаніям

В Укроборонпромі оголосили про ліквідацію відомства. Функції віддадуть іншим компаніям
Джерело:  online.ua

Оновлене керівництво Державного концерну "Укроборонпром" оголосило про ліквідацію структури наступного 2021 року. Її функції перекладуть на систему інших відомств, які працюватимуть максимально прозоро. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на першу пресконференцію керівництва.

За словами нового голови концерну Юрія Гусєва, йдеться про нові холдингові компанії.

"Планується, що наступного року "Укроборонпром" припинить своє існування. Будуть створені нові холдингові компанії, які працюватимуть за принципами корпоративного управління, прозорості, щоб забезпечити уникнення будь-яких корупційних чи інших ризиків", - пояснив він.

Слід зауважити, на пресконференції у четвер, 3 грудня. був присутній позаштатний радник голови Офісу президента з питань стратегічних комунікацій у сфері національної безпеки та оборони Олексій Арестович.

"Укроборонпром" за часів каденції президента Петра Порошенка потрапив у центр корупційного скандалу через розкрадання грошей. Розслідування через десяток кримінальних проваджень виявило неотримання державою близько 40 мільйонів гривень після злочинних схем закупівель.

Ідея ліквідації концерну вперше з'явилася у квітні 2019 року, цьому також передувало звільнення першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Як повідомляв ONLINE.UA, 3 грудня офіційно стало відомо, що Юрій Гусєв отримав призначення на посаду генерального директора "Укроборонпрому". Відповідний указ вже підписав президент України Володимир Зеленський, після того, як Кабмін звільнив його з посади голови Херсонської ОДА.

"Укроборонпромом" останні два місяці керував Ігор Фоменко — він був в.о. гендиректора концерну після звільнення Айвараса Абромавичуса, який подав заяву про відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?