Зеленський остаточно вирішив, хто очолить Укроборонпром
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський остаточно вирішив, хто очолить Укроборонпром

Зеленський остаточно вирішив, хто очолить Укроборонпром
Джерело:  online.ua

3 грудня офіційно стало відомо, що Юрій Гусєв отримав призначення на посаду генерального директора державного концерну Укроборонпром. Відповідний указ вже підписав президент України Володимир Зеленський, після того як Кабмін звільнив його з посади голови Херсонської ОДА. Як відомо, Укроборонпромом останні два місяці керував Ігор Фоменко - він був в.о. гендиректора концерну після звільнення Айвараса Абромавичуса, який подав заяву про відставку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Призначити Гусєва Юрія Веніаміновича генеральним директором Державного концерну «Укроборонпром»", - йдеться в указі Зеленського №532 / 2020 від 3 грудня.

Як відомо, Юрій Гусєв займав посаду голови Херсонської ОДА з 13 липня 2019 року. На парламентських виборах він був висунутий в народні депутати від партії "Слуга народу". У 2014-2016 роках. займав посаду заступника міністра оборони.

Про призначення Гусєва на посаду гендиректора Укроборонпрому до останнього не було ніякої офіційної інформації, при цьому ще напередодні неофіційні джерела повідомляли, що рішення про його призначення вже остаточно прийнято. Сам Гусєв кілька днів тому писав в соцмережі, що кілька разів обговорював з президентом Зеленським питання реформування ОПК і посилення всього сектора національної безпеки та оборони. Але про своє призначення відкрито не говорив, відзначаючи лише, що його мета - "бути корисним нашій країні і українському народові на будь-якій посаді, яку визначить президент України".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що посли країн "Великої сімки" нагадували офіційному Києву про необхідність дотримуватися принципів Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), вибираючи керівників концерну "Укроборонпром".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?