Укроборонпром планують замінити двома холдингами
Категорія
Україна
Дата публікації

Укроборонпром планують замінити двома холдингами

Укроборонпром планують замінити двома холдингами
Джерело:  online.ua

Укроборонпром мають намір замінити двома самодостатніми холдингами. За попередніми даними, вони можуть отримати назви "Оборонні системи України" і "Аерокосмічні системи України". Цю інформацію першим підтвердив директор Укроборонпрому Юрій Гусєв. За його словами, відповідний законопроєкт Верховна Рада повинна ухвалити щонайпізніше до квітня 2021 року. Гусєв звертає увагу на те, що це дозволить зробити якісний поділ людських ресурсів, майна, технологій, коопераційних і дистрибуційних зв'язків. Також наголошується, що нові холдинги можуть стати шляхом до глибиннішого реформування галузі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Маємо повну підтримку глави держави, якому, до речі, я вже презентував концепцію реформування та представив дорожню карту її реалізації", – наголосив Юрій Гусєв.

Він також розповів, що нові холдинги будуть займатися дослідженнями, розробками, виробництвом та збутом продукції. За словами директора, холдинг "Оборонні системи України" об'єднає усі підприємства Укроборонпрому, які виготовляють військову техніку. Головним його завданням стане зміцнення обороноздатності України. Також відомо, що холдинг "Аерокосмічні системи України" працюватиме над дослідженням і розвитком космосу та авіації. Юрій Гусєв переконує, що нові холдинги будуть самодостатніми та матимуть ефективну систему управління. На його думку, саме це дозволить реалізовувати проєкти спільно з міжнародними партнерами.

"Окрім того, холдинги дозволять забезпечити прозорий трансфер технологій. Мовиться також про додаткові можливості із залучення фінансового ресурсу, оздоровлення підприємств, збереження та посилення трудових колективів, розв’язання інших проблем, що накопичувалися роками й десятиліттями", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв підписав документ про початок корпоратизації. Підписаний на пресконференції 21 грудня наказ передбачає розподіл структури на холдинги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?