Укрпошта ввела перші обмеження через коронавірус в Китаї
Категорія
Україна
Дата публікації

Укрпошта ввела перші обмеження через коронавірус в Китаї

Укрпошта ввела перші обмеження через коронавірус в Китаї
Джерело:  online.ua

Укрпошта вирішила тимчасово обмежити відправлення посилок до Китаю на тлі спалаху нового коронавірусу, але це не пов'язано із рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

Представники служби нагадали, що люди не вразливі до вірусу через отримання товарів поштою.

"Жодних доказів, які б свідчили про ризик поширення коронавірусу через товари, наразі не зафіксовано. У офіційних призначених поштових операторів-партнерів Укрпошти всі відправлення проходять сувору перевірку, рентген-догляд, заборонені чи небезпечні речі не приймаються та не випускаються за кордон", - пояснили в Укрпошті.

Національна пошта Китаю не вводила жодних заборон щодо товарообігу з Україною. Проблема криється в кількості авіарейсів, які здійснюються в китайському напрямку. Це стало причиною тимчасового обмеження.

"Всі виправлення прийняті до 11 лютого будуть доставлені, однак загальні терміни доставки поштових відправлень можуть бути змінені", - додали у відомстві.

Паралельно з таким рішенням українські клієнти, які замовляють якісь товари з КНР, будуть вимушені, ймовірно, чекати більше стандартних термінів через брак авіасполучення.

Як повідомляв ONLINE.UA, у світі зареєстрували першу карантинну зону за межами Китаю, яку створили через спалах коронавірусу. Влада В'єтнаму запровадила обмеження в однієї з провінції, в комуні з населенням у 10 тисяч людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?