Укртрансгаз приготувався постачати газ з балканських країн замість РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Укртрансгаз приготувався постачати газ з балканських країн замість РФ

Укртрансгаз приготувався постачати газ з балканських країн замість РФ
Джерело:  online.ua

Укртрансгаз модернізував газовимірювальну станцію "Гребеники" під Одесою, за допомогою якої можна постачати газ з Молдови та Румунії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу держпідприємства.

За офіційними даними, такий сценарій можливий у разі припинення транзиту російського газу з 1 січня 2020 року.

"Відтепер станція готова здійснювати реверсне транспортування газу у випадку припинення транзиту блакитного палива з РФ. Готовність об’єкта до роботи перевірили та підтвердили представники суміжного оператора ГТС "Молдовагаз", підписавши відповідний акт", - пояснили в Укртрансгазі.

Зазначається, що станція може постачати 4 мільйони кубометрів газу на добу. Її проєктна потужність сягає 70 мільйонів кубометрів щодоби.

Згідно з перспективою, станція може стати джерелом постачання палива до України з Болгарії чи Греції. Наразі чітку зацікавленість у цьому мають румунські енергетичні компанії.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський "Газпром" у середу, 6 листопада, виступив з жорстким ультиматумом на адресу України. Компанія стверджує, що Київ повинен скасувати усі претензії до РФ у міжнародних судах та відновити імпорт російського газу. Лише на таких умовах Москва згодна на новий контракт щодо транзиту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?