«Укрзалізниця» готує українцям новий приємний сюрприз
Категорія
Україна
Дата публікації

«Укрзалізниця» готує українцям новий приємний сюрприз

«Укрзалізниця» готує українцям новий приємний сюрприз

У наступному році «Укрзалізниця» може відновити рух потягів за маршрутом Київ – Берлін. Про це в інтерв'ю УНІАН розповів голова правління УЗ Євген Кравцов, інформує ONLINE.UA.

«Ми хочемо повернути маршрут Київ – Берлін. Сподіваюся, що він запуститься в наступному році», – повідомив глава УЗ.

Кравцов також зазначив, що в минулому році потягами «Укрзалізниці» було перевезено в країни Євросоюзу на 83% більше пасажирів, ніж у 2017 році.

«Є попит з боку пасажирів, тому будемо і надалі розвивати міжнародне залізничне сполучення», – додав Євген Кравцов.

За словами очільника «Укрзалізниці», за два роки дії безвізового режиму потягами у напрямку країн Центральної Європи було перевезено майже 1,6 млн пасажирів.

«Прямий пасажиропотік сполученням Україна – ЄС за два роки дії безвіза склав 980 000 пасажирів, назад – 615 000», – заявив глава УЗ.

На сьогодні на закордонних маршрутах використовується 21 пасажирський поїзд і безпересадочні вагони. Якщо буде додано ще один потяг у напрямку столиці Німеччини, він стане 22-м маршрутом у міжнародній мережі «Укрзалізниці».

Нагадаємо, що кілька тижнів тому у Польщі евакуювали 500 пасажирів поїзда Київ – Перемишль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?