Unbroken. Як в Україні реабілітують поранених під час війни — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Unbroken. Як в Україні реабілітують поранених під час війни — відео

Центр Unbroken
Джерело:  online.ua

Нова відеоісторія від Online.ua розкриває величезний виклик, перед яким стоїть наша держава — повернення до повноцінного життя після поранення військових та цивільних. 

Команда Online.ua розповіла історії повернення до життя поранених військових та цивільних

Спеціалісти реабілітаційного центру “Unbroken” щодня борються за кожний новий крок, слово та рух пацієнта, який постраждав внаслідок війни, аби дійсно ці незламні чоловіки, жінки та діти змогли якнайшвидше повернутись до повноцінного життя.

Люди відновлюються після дуже важких травм, відновлюються після втрати кінцівки, після втрати, здавалось би, всього. І життя після цього інколи може бути ще насиченішим, ще яскравішим, ніж було до, – розповідають в центрі “Unbroken”.

Керівник напрямку хірургії реабілітаційного центру Гнат Герич історією пораненого військового. Він отримав важку травму, мінно-вибухове поранення.

Він був оглянений мультидисциплінарною командою. Це новий підхід, який використовується зараз в Україні.

Один з варіантів розглядається – це остроінтегруючий протез. Другий варіант – це, можливо, буде встановлено протез, який з нової технології – це так звані карбонові протези. Ці протези є надлегкі й дають навіть можливості пацієнта протезованим грати у футбол і займатися спортом, – розповів керівник.

В центрі також перебувають дівчинка з мамою. Вони отримали поранення 8 квітня внаслідок ракетного удару по вокзалу в Краматорську.

Дівчинка і мати утримали важкі ушкодження. Зокрема у дівчинки ампутація травматична обох ніг на рівні гомілок, а в мами ампутація лівої ноги та травматичне ушкодження тканин правої гомілки. Наразі їм треба займатися на бігових протезах.

Ми зі свого боку будемо робити все можливе, аби кожен, хто страждає від війни бачив у нас підтримку, союзника і розуміння того, що про вас потурбуються найкращі спеціалісти в найкращому місці в Україні й зроблять без оплат, – зазначили в центрі “Unbroken”.

Що відомо про реабілітаційний центр UNBROKEN

Національний реабілітаційний центр UNBROKEN – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу.

Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Також у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних.

Мета центру – аби люди з воєнними травмами не мусили їхати на лікування за кордон, а рятувати, протезувати, реабілітувати їх можна було в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?