Уночі РФ випустила по Україні 35 дронів й 8 ракет. Наслідки атаки
Категорія
Україна
Дата публікації

Уночі РФ випустила по Україні 35 дронів й 8 ракет. Наслідки атаки

Уночі РФ випустила по Україні 35 дронів й 8 ракет. Наслідки атаки
Джерело:  online.ua

Під час російської повітряної атаки по Україні, Сили оборони знищили 20 іранських дронів та дві крилаті ракети.

Джерело: Повітряні Сили ЗСУ

Що відомо про російську атаку по Україні

Повітряні сили повідомляють, що уночі 10 червня росіяни з північного та південного напрямків випустили по об’єктах критичної інфраструктури та військових об’єктах вісім ракет наземного базування різних типів.

Також було запущено 35 ударних БпЛА іранського виробництва «Shahed-136/131» з району східного узбережжя Азовського моря.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил в зонах відповідальності повітряних командувань «Схід», «Центр» та «Південь», у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони України, знищено дві крилаті ракети (тип уточнюється) та 20 ударних дронів «Shahed-136/131», - повідомили там.

Повітряні сили уточнили, що атака тривала з 23.00 год 9 червня по 5.00 год 10 червня 2023 року.

Також за минулу добу, 9 червня, протиповітряною обороною Сил оборони України знищено дванадцять ворожих БпЛА оперативно-тактичного рівня («Орлан-10», «Zala», «Supercam»).

Наслідки удару РФ вночі 10 червня

В ОК "Південь" повідомили, що Одещину атакували в декілька хвиль.

Першою хвилею ворог атакував 8 ударними дронами-камікадзе “Shahed-131/136”. Всі безпілотники були знищені.

Внаслідок падіння уламків в житловому районі Одеси 3 людини загинуло, за уточненими даними 27 людей отримали травмування та поранення різного ступеню важкості. Серед них 3 дитини і вагітна жінка.

Щонайменше 4 житлових багатоповерхівок зазнали пошкоджень.

Наступною хвилею атаки ворог спрямував крилаті ракети наземного базування в рекреаційну зону Одеської області. Дві ракети знищено, одна влучила саме в морське узбережжя, від чого запалала рослинність.

Уламками збитих ракет та вибуховою хвилею пошкоджено кілька приватних обійсть, поранено 3 місцевих мешканців.

На Полтавщині балістичними та крилатими ракетами типу «Іскандер», а також ударними БпЛА іранського виробництва завдано удару по військовому аеродрому «Миргород».

Є певні пошкодження інфраструктури аеродрому й техніки.

На Харківщині ворог завдав атаки по території Богодухівського та Куп’янського районів, використавши більше ніж 10 БПЛА. Виникли пожежі. Загинув чоловік 29 років, зазнав поранення 39-річний чоловік.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?